Gemensamt ansvar-insamlingens logo: hjärta med ett kors i.

Varför har inte alla råd att utbilda sig?

Gemensamt ansvar-insamlingen 2019 går till ungdomar som på grund av fattigdom inte har råd
​​​​​​​ att utbilda sig, i Finland och utomlands.

Alla i Finland har inte längre råd att gå den utbildning på andra stadiet som de önskar, men utan utbildning är det svårt att få jobb. Också i världens mest sköra länder är fattigdom det största hindret för skolgång. Gemensamt Ansvar 2019 stöder barns och ungas utbildning i Finland och i världens katastrofområden.

Stöd vår insamling genom att använda Nykarleby församlings referensnummer 305530 och följande kontouppgifter:

Aktia FI82 4055 0010 4148 41

Nordea FI16 2089 1800 0067 75

Pohjola Pankki FI14 5000 0120 2362 28

Mer information om insamlingen hittar du på kyrkans officiella GA-webbplats.

Stort TACK för ditt bidrag!

Livet är en Guds gåva. När det är som bäst tycker vi att det är värt varje ögonblick. Men det kan lätt bli annorlunda.

Läs om stöd vid problem i vardagen

Du behöver inte vara ensam. Du kan be en församlingsanställd komma på besök eller ta kontakt med kyrkans samtalstjänst.

Läs om samtal och besök

Det kan vara svårt att erkänna ett beroende, men lika svårt att ta upp frågan med en anhörig. En beroendesjukdom påverkar inte endast missbrukaren själv, utan också de anhöriga.

Läs om stöd vid beroende