Ungdomsverksamhet

Välkommen med i församlingens ungdomsverksamhet!

Vi ordnar ett mångsidigt program för unga i församlingen. Menyerna här under är indelade enligt de orter där verksamheten hålls, men allt program är till för dig, oberoende av ort!  Kom också ihåg att kolla in vår ungdomsblogg som uppdateras kontinuerligt.

Centrum

Café Droppen

Café Droppen är en ungdomssamling som ordnas på fredagar (vanligtvis) kl 20.00 i församlings-hemmet i Nykarleby. Vi firar andakt tillsammans, avnjuter någon form av servering och gör något tillsammans.  Välkommen med!

Hjälpledarskolning

Hjälpledarskolningen är en naturlig fortsättning på skriftskolan. Den ger färdigheter för olika ledaruppgifter inom församlingens barn- och ungdomsarbete. Hjälpledarskolningen startar på hösten och pågår fram till maj. Lektionerna hålls varannan vecka, två lektioner per gång. Vid avklarad hjälpledarskolning får du ett intyg som motsvarar en studievecka (40 h).

Smågrupper/Lifegroup

Vi har flera smågrupper som är igång i församlingen och för olika åldrar. Man träffas för att be, läsa bibel, diskutera och umgås. Ta kontakt med Tomas så berättar han mera.

Munsala

Nätet

Ungdomssamling  i prästgården i Munsala. (Södra munsalavägen 31). Varje fredagkväll har vi ungdomssamling på Nätet från och med kl. 19.00.

Hjälpledarskolning

Hjälpledarskolningen är till för dig som har konfirmerats och som tyckte att bl.a. Rippilägret var roligt och gärna skulle vilja vara hjälpledare själv på läger.

Skolningen är också till för att utrusta dig med verktyg för att leda ungdomar och barn, och under året i hjälpledarskolningen lär du känna dig själv bättre och hur du fungerar som ledare.

Jeppo

Loftet

Loftet är benämningen på de ungdomssamlingar som hålls i Jeppo. Samlingarna hålls på Loftet som är församlingens utrymmen. (vinden vid församlingshemmet, egen ingång bakvägen Kyrkvägen 112).

Vi söker en ungdomsarbetsledare/IT-ansvarsperson på heltid från 1.2.2019. Du trivs tillsammans med ungdomar, du har en personlig kristen tro, du är villig att jobba kvällar och att vara på läger, du behärskar IT-branchen, kan ge datastöd och sköta hemsidor, du är samrbetsvillig och flexibel.

Skicka in ansöka till kyrkorådet i Nykarleby församling, Gustav Adolfsgatan 5, 66900 Nykarleby.
Senast 21.12.2018 kl 12.

Behörighet krävs för antingen ungdomsarbetsledare eller IT-ansvarsperson med erfarenhet från
den andra sektorn

Man kan i sin ansökan ställa sig till förfogande för antingen den ena eller båda delarna av tjänsten. För mer information, vänligen kontakta kyrkoherde Mia Anderssén-Löf (0408687044).