Bild på två äldre kvinnor, en i Finland och en i flyktingläger utomlands.

Gemensamt Ansvar i Nykarleby församling

Nykarleby församling deltar i Gemensamt Ansvar-insamlingen även år 2021. Genom att ange rätt referensnummer styrs 20 % av intäkterna till Nykarleby församling.

Vid betalning via nätbanken är vårt referensnummer 305530.
Vid betalning med Mobilepay är vårt nummer 65746.

Intäkterna från insamlingen Gemensamt Ansvar 2021 går till äldre personer i ekonomiskt trångmål både i Finland och ute i världen.

En del av insamlingsintäkterna 2021 används till utbildning i digitala färdigheter för äldre. En utredning som Gemensamt Ansvar har gjort visar att en betydande del av den äldre befolkningen i Finland marginaliseras till följd av den allt mer omfattande digitaliseringen i samhället.

20 % av insamlingsintäkterna används i vår egen församling för åtgärder som stöder äldre personer i ekonomiskt trångmål eller för diakoniunderstöd.

20 % av insamlingsintäkterna fördelas enligt följande i Finland:

• Hälften till Kyrkans diakonifond för att i samarbete med lokalförsamlingarna ge ekonomisk hjälp till de mest utsatta äldre personerna och höja deras livskvalitet.
  • Andra hälften till Seurakuntaopistos nätverk av folkhögskolor som kommer att ordna kostnadsfri utbildning i digitala färdigheter för mindre bemedlade äldre från och med 2022.

60 % av insamlingsintäkterna används för att hjälpa de värst drabbade i nödsituationer som orsakats av katastrofer och konflikter i utvecklingsländerna. Stödet fokuserar särskilt på de mest utsatta grupperna, äldre och familjer. Kyrkans utlandshjälp ser till att hjälpen når fram.

Länk till Kyrkans utlandshjälps webbsida Öppna länk i ny flikÖppna länk i ny flik

Länk till Gemensamt Ansvar webbsida Öppna länk i ny flikÖppna länk i ny flik

Insamlingskonton

Aktia: FI82 4055 0010 4148 41
Nordea: FI16 2089 1800 0067 75
Pohjola bank: FI14 5000 0120 2362 28

Genom att ange referensnummer 305530 styrs 20 % av medlen till Nykarleby församling.

Mobilepay

Nykarleby församlings Mobilepay-nummer är: 65746.

Nätbetalning

Genom att klicka här kommer du till en betalningsblankett på webbenÖppna länk i ny flikÖppna länk i ny flik

Via blanketten kan du med ett par klick ta dig till din egen nätbank för att göra betalningen.