Virtuella möten på Teams

Deltagarantalet i vårens kyrkkaffe-tillfällen på Teams varierade mellan fyra och 20 personer och responsen var god. Vi provar nu med ett möte med församlingens utsända i Bangladesh. Välkommen med även du!

Ta en kopp varm dryck och kom med via din dator, telefon eller surfplatta! Länken till mötet hittar du längst ner på evenemangets sida och på Facebook-sidorna.

Må 7.6 kl. 18 Teamsmöte med Christina Harald från Bangladesh

INSTRUKTIONER
Du behöver en dator, surfplatta eller smarttelefon som är utrustad med kamera, mikrofon och internetuppkoppling.
Mötet sker via webben. Vi använder mötesverktyget Teams därför att det är säkert, enkelt och för att kyrkans datasystem stöder detta.

Anslutning från dator:
Om du vill ansluta från din dator, behöver datorn ha installerad antingen Teams eller en webbläsare som stöder Teams. Dessa webbläsare är Google Chrome och Microsoft Edge och brukar finnas som standard på alla nyare Microsoft-enheter (Mac-datorer har ofta Chrome). OBS: Andra webbläsare som Internet Explorer, Firefox och Safari funkar tyvärr inte!

Om du inte har vare sig Teams, Chrome eller Edge, behöver du ladda ner någon av dessa program på förhand. Teams är det som borde kräva minst utrymme på din hårddisk (ca 250 MB) och kan därför rekommenderas. Alla programmen är gratis och nedladdningen går på några minuter med en normalsnabb internetuppkoppling. Skriv "ladda ner (programmets namn)" i t.ex. Google och följ instruktionerna på sidan.

Anslutning från smarttelefon eller surfplatta:
Om du vill ansluta till mötet från din smarttelefon eller surfplatta, behöver du ladda ner Teams-appen på förhand. Appen är gratis och nedladdningen går vanligen på några minuter. Gå till din appbutik (t.ex. Google Play om du har en Android-telefon eller App Store om du har en iPhone) och skriv "Microsoft Teams" i sökfältet. Klicka på "installera" och följ instruktionerna.

Om du behöver teknisk support för att ladda ner programmen eller komma in på mötet, kontakta någon av de anställda som medverkar (se respektive evenemang). Ring gärna någon dag på förhand så kan vi kontrollera att appen är nerladdad och att det fungerar!

ANSLUT
Länken till kyrkkaffet hittar du här på församlingens webbplats och på FB-sidorna inom kort. Klicka på den, välj ”Anslut nu” och följ instruktionerna!

Vi tror att mötesverktyg som Teams är en god möjlighet för många till gemenskap i coronatider. Det krävs bara lite tålamod och villighet att lära sig nytt.

Varmt välkommen med!

Hälsar vi i Kyrkkaffe-teamet

Kaffekopp med grädde format som en blomma samt en kakbit på ett fat bredvid.

Tag kontakt

Diakoniarbetare
Gustav Adolfsgatan 5
66900 Nykarlby