Välkommen till Nykarleby församling!

Vi behöver varandra, oberoende av ålder, åsikter, läggning och intressen! En församling är en plats där människor möts mitt i livet för att dela glädje och sorg, bekymmer och hopp, tvivel och tro. Kyrkan är till för oss som inte fått livet att bli så snyggt som vi önskade. Gemenskapen brukar bli djupast och ärligast då vi träffas i våra svagheter och brister. De perfekta får hållas för sig själva, men vi som är märkta av brister och kantigheter, vi som sliter med synder och skavanker, vi skall mötas såna som vi är. Då kan nåden och hoppet göra någonting bra med oss.

På vår hemsida får Du information om platser där vi kan träffas och på olika sätt dela vårt liv, våra tankar, våra drömmar och våra sorger. Du kan ta kontakt när det passar. Det är fint att vara människa och det är en lycka att det trots allt finns kärlek och nåd i livet.

Lars-Johan ”Jukka” Sandvik, kyrkoherde